Thursday, December 13, 2012

AFF Suzuki-SemiFinal-harimau malaya

salam

Selamanya tetap MALAYSIA


Malam ni, game semi final harimau Malaya menentang negeri gajah putih Thailand,. namum semua mood hancur bila dpar REff cam nak mencarut je,, grrrr.. dari Korean nama dia "Lee Meng Yuu" (x silap akulah) memang aku benci tahap gaban kat Reff ni.. aku punya emosi sampai Post status tahap bengang kat FB, Twitter.. mana tak hangin,,, kesilapan Malaysia yang kdg2 bukan silap Msia pun dia kata silap.. tapi Kalau Thailand phewwww memang dia invisble je apa kena kt Msia ni...

Kalau aku jumpa mamat ni aku sekeh2 kepala otak dia


Sedeyy muka Fadhli time ni

Paling menyayat hati wkatu si Fadhli kena 2 kad kuning merangkap kad merah - ini memang majoriti orang post kat FB x puas hati.. aku rasa memang kena bayar lah ini pengadil, xpun dh kena bomoh guna2; eii memang sakit hati aku tgk muka Reff tu..  sampaikan Aidil dgn Farizal pun sama maki si Pengadiltu. aku rasa Fadhli x wat salah apapun .. semuanya Thailand yg start.. tapi perkara ni Msia dh pernah kena masa Lawan kelayakan Piala Dunia dengan singapore dulu..

Yang patut dipuji bg aku dalam game ini adalah Farizal dan Mahadi... (tetiba teringat kes Farizal dulu-past is past) hihihih tapi dia memang memberikan perfomance yang sgt2 bagus,, thumb up farizal..
cuma aku rasa Msia lambat bagi tkg jaring Gol.. asyik defends je,. maybe nak kejar penalti je kot.. dah last2 baru masuk Safee.. (sedapkan hati-Rajagopal tahu apa yg terbaik)\

Farizal-x slp dia GK perak next season..
dan yang kedua Mahali Jasuli. aku rasa mahali banyak tolong bawak bola naik. tapi kesian Mat Yo sorang je kat atas yang diguard oleh 3 orang. memang payahlah nk score gol kan..

Mahali Jasuli

Aku tahu diorang main dgn rasa sakit hati mcm nak sepak je Reff tu.. hihihi so main pun jd x tentu arahlah..
Ditambah dengan kesalahan2 yang byk dilakukan si Amar Rohidan.. ermmm kena sekolah si amar ni nanti siap ko...

lastly apa aku dpt rumuskan game kali ni, Malaysia aku tetap bangga dengan korang.. kita kalah bermaruah.,, biarlah Thailand g lawan Singapore tu,, bukan rezeki kita... Dengan Padang Dengan Reff semua itu sbnrnya perit utk kita menang,, dengan semangat yang ada kita mampu berusaha lagi segigihnya.. percayalah..

Hidup Harimau malaya.. i love Wan Zack.. opss terlebih sudah... nasib Wan Zack injured..

2 comments:

  1. marah benar tu..kikikiki....sabar la ye...bukan rezeki kiter

    ReplyDelete