Wednesday, September 28, 2016

ARE YOU FEELING!!!

Salam

yess i'm feeling waa gitu ayat gedik hahahha

bangun pagi tdi dgr lagu ni kat radio.. tetiba macam acah2 gedik rasa bahagia plak.. 

JUDIKA : SAMPAI AKU JADI MILIKMU


Kau tau sejak pertama bertemu
Terbayang senyum indah di matamu
Kau berikan tatapan cinta untukku
Jatuh cinta ku jatuh cinta

Rindu terasa mengancam dadaku
Saat kau selalu hadir di mimpiku
Hati jiwaku selalu memanggilmu kasihku

Ku cinta kau ku cinta kau
Hanya kamu di hatiku
Takkan pernah kan terganti
Sampai kau jadi milikku
Wowowowo
Sampai kau jadi milikku
Wowowowo
Kaulah cinta sejatiku

Rindu terasa mengancam dadaku
Saat kau selalu hadir di mimpiku
Hati jiwaku selalu memanggilmu kau kasihku

Kucinta kau kucinta kau
Hanya kamu dihatiku
Takkan pernah kan terganti
Sampai kau jadi milikku
Wowowowo
Sampai kau jadi milikku (kau jadi milikku)
Wowowowo
Kaulah cinta sejatiku

Hal itu mungkin takkan mudah tapi ku takkan menyerah
Kerna jiwa ini raga ini memanggil namamu
Kau tahu sejak pertama bertemu
Ku jatuh cinta
Wowowowo
Sampai kau jadi milikku
Ku jatuh cinta
Wowowowo
Kaulah cinta sejatiku
Wowowowo
Kau cinta sejatiku
Wowowowo
Sampai kau jadi milikku
Wowowowo
Kaulah cinta sejatiku

terus tetiba semngat berkobar kobar nak taip blog dan aktif blog balik.. padahal dah biar bersawang kemain lagi hahahaha

hati stress mcm nk gile tapi acah acah everything is ok,,, hahahah nurulain kan.. siapa x tau..

i'm laughing when i sad
i'm smile when i mad
i'm cry when i'm feel in love

hahahahahahah

Thursday, April 14, 2016

Semester 4 + semester 3 + bersalin

Salam

Haluuuuuuuuu lama x bersiaran.. kesibukan diri ini sangat2 membataskan apa yang berlaku...
ha last update semester 2 tetiba dah semestet 4 mak aii 1 smester aku stop blogging rupanya,, haha redha jela ye mak encik semua hahahahah

oklah kita mulakan dengan cerita semester 3 yang ghaib tetiba tu hahaha...actually sem 3 aku masa aku sarat pregnant.. and the best part masa dh 34 weeks  aku last g class tau.. jgn x caya hahahahahha angkat backpack berat dgn buku hahahah tapi gigih tetap gigih hahahah alhamdulillah 2 paper yang aku ambik pass and continue lah ke semester 4 niha...

masa tu aku kenalah hold 2 subject yang ada exam ms sem 3 sbb time exam kena masa due date...
so after 3 bulan maternity leave, cuti semester akupun dh startlah semester 4,, memang cabaran giler wacakap lu.. adehhh dengan si baby,, laki outstation,, ahhahaha now aku dh bleh handle.. memula memang agak stress terkejutskit lah badan ni

ok start pulak dengan Bersalin.. yeahh !! now i'm mother for 4 sons.. hahahah yess lelaki lagi weh... hahahhaha  baby keluar awal dr due date and opkos bukan normal deliverd hahahaha sbb dia nk gak ikut tingkap gitu.. hahahhaha the baby 3.42kg, boy and opkos bersalin hospital putrajaya,, nanti aku cerita detail pasal kes bersalin aku.. sangat2 lah thrill hokeyyy... and the baby name  MUHAMMAD RAID IZZ ZIYAD " ha gitu namanya. bab nama pun aku cite post khas pasal this baby hokeyy..

now cerita pasal semester 4 lah.. yuhuuu yess aku and my study group still lagi bersama ke akhirnya.. hihihihi and kami masih kekal utk group project.. biarlah setia orang kata gitu kan.. hahahaha

stilll lagi fakulti kat uitm puncak alam..
still lagi ada muka2 sama
and kalini ada lecturer lelaki and student lelaki.. hahahaha nampak nampak.. xlah bosan beno g class kan...hihihi

apapun doakan aku kuat utk truskan study ni 5 semester lagi.. and besorkan my lil baby dengan jayanya...




Thursday, November 12, 2015

THROWBACK : LANGKAWI WITH BFF

Assalammualaikum..

Yuhuuuuuuuuuuuuuuuuu ok ambik mood throwback je harini.. hahahahaha bacalah sampai jemu.. hahahhaahhaa

Actually kalau semua nk tau aku ada 3 BFF yang dr zaman sekolah zaman asrama,, and yess ni jela yang betul2 kekal bertahun lamanya.. hahahaha kema,,,Ayu,,PIqa... akma ni sebaya aku,.. ayu dgn piqa sebaya tapi muda 2 tahun dr aku dan kema.. meh sni kenalkan dlu diorang sebelum sambung cerita

dr kiri : AYU : PIQA : AKU  :KEMA


last year dalam bulan 12 x silap.. kitaorang tgk Air Asia buat offer tiket murah ke Langkawi, pergi balik rm36 .. hahah teruslah tergedik gedik masing2 nk pergi BUJANG.. hahaha anak2 tinggal.. laki pun tinggal.. tapi before tu dh tanya dh kat suami masing2 nk ikutke,.. masing2 xnak.. kecuali laki ayu hahahah.. Ayu ni anak dah 2, piqa anak dh 1 ,, kema masih honeymoon.. tp ktorang kata xleh sbb trus bujang je yang pergi.. perginya lambt pun.. bulan 8 baru pegi.. betul2 lepas raya.. nasiblah kami memang dh collect 4 bulan before so hotel pun ambik rumah persekutuan rm55/night, kete sewa hari biasa ambik MItshubishi Mirage rm60/day.. so memang ckpla duit collect semua tu... sekali mkan.. memang bawak duit shopping je..

Boarding Pass
Kami naik kat KLIA 2.. ni first time aku jejak.. kema awal2 lagi dh shopping kt sini. dia memang kaki shopping... nasiblah en suami ambik cuti 2 hari.. isnin tu flight magrib,, so husband hanya ambik selasa dan rabu je cuti...

Masa Kt KLIA2

Depan blik hotel -Holiday Villa

Tunggu Van nk g Island Hoping

Tasik dayang bunting

Atas Boat island Hoping

Atas Boat

Atas boat

3D museum art langkawi

3D museum Art Langkawi

Tunggu Cable CAr

Dalam Cable Car

Waiting 4d movie cable car

Cab;e car

Atas puncak gunung mat cincang

Dataran Helang

Hotel Holiday Villa

Holiday Villa
hahahaha mesti pasan dalam gambar baby bump aku agak besar.. haha waktu ni dh 5 bulan x silap.. naik flight pun dapt priority and kena isi declare pregnant,, takleh nk cover. di luar perancangan nasib bleh lagi naik flight

Priority Seats
Antara gambar2 aku sorang2 yang pose bagai denganperut boyot tu hahaha nk share la skit hahaha

Kt Hotel

Tasik dayang bunting

3D museum

3D Museum

3D Museum

Tasik dayang bunting
Yess aku jalan kaki naik tasik dayang bunting ni. demi kengkawan yang ada hahaah.. xsyokla kalau aku tinggal sorang2kan.. nk gakla ikut diorang

apapun.. memang best sgt g dengan kengkawan ni.. tido 4 oarng satu katil, chitchat sampai pagi.. nyanyi kuat2 dalam kete,, happy2.. bak kata orang cuti suri rumah hahahahah

Now.. kami masih merancang next trip akan datang, semoga ukhwah yang terjalin ni kekal.. kami kenal tahun 2004 - 2015 and still counting .. 

THROWBACK : Anugerah Allah

Assalamualaikum

Nila berita yang aku nk cerita,, selepas Ucu menghadap illahi.. aku disahkan pregnant, aku ada cerita sikit kt post yang lepas, cuma xlah terperinci sangat.. hahahah.



Today aku dah 32 weeks dh pun.. Kandungan ni amat bermakna buat aku.. sebab dia hadir waktu Ucu pergi mengadap Illahi.. slepas ucu pergi.. abah pula x sihat, keluar masuk Hospital agak kerap.. Abah memang Down, sampai taknaklah abah duduk perak, aku memang ulang laik hospital ,, baby dlam perut ni pun nasib la kuatkan mama kesana sini tengok atuk dia,, walaupun ngandung kalini agak berlainan skit sbb mengada diatu lebih skit.. hahahaha

 pernah sekali abah aku masuk ICU.. x sedar 3 hari.. itulah paling teruk dia sakit.. Mak aku sihat2 je...
sekarang rumah lama kami kt sg buaya Rawang dh siap Renovate.. so mak abah nk duduk situ.. xnak duduk perak dh.. byk sngat kenangan arwah kat sana..

lagipun abah aku risau kalau abah aku xde (mintak jauhkanlah) mak aku sorang2 kat kg , katanya..
kat sni adik beradik kami semua kt sni.. kg mak aku pun kat sni.. kubur arwah adikpun kat sni.. so lgi sesuai kt sni...

Now kita tunggu baby R no 4 ni keluar ye..

Abang Rayyan dia sibuk dah ha/. hari2 dok tanya bila dik dia nk keluar hahahha..




THROWBACK : 30.4.2015 - Ucu dalam kenangan


Salam

Al Fatihah : Nor Izzati bt Abdul Rahman : 18.8.1980 ~ 30.4.2015
Dekat nk setahun aku biarkan blog ni bersawang,, sebab perkara ini.. banyak kali aku nk ceritakan tapi bila nk taip je.. trasa sedih..pilu semua ada.. nk kuatkan hati tu susah sangat.. sampai aku x biarkan diri aku kesepian.. sunyi.. lepas solat mesti cepat2 aku bangun .. klo x mesti senang je nk teringat.. al fatihah je yang dapat aku bagi... 

Ni adik aku mewakili anak bongsu dri makpak aku.. dia Down Sindrom person.. dri lahir,, ada jantung berlubang.. actually memang dari lahir doktor selalu ingatkan.. budak2 mcm dia.. jangka hayat x lama.. tapi semua kerja Allah s.w.t .. alhamdulillah adik aku dpt hidup 18 years old.. survive yang ckp buat kami bersyukur kata doktor..

Aku xlah rapat.. tu aku akui.. tapi aku memang byk masa dengan dia.. dia membesar byk depan mata aku sebab jarak aku dengan dia 5thn jugakla.. 

Mak aku treat dia mcm normal person,, jadi dia bleh bawak diri.. tambah2 bab2 perempuan yang akil baligh.. mak abah aku ckp perfect didik dia.. kadang2 orang lain kagum,,, sbab dia boleh buat apa je keje yang orang normal buat.. dia rajin lipat kain... dia rajin kemas rumah.. tapi dia ada masalah dr komunikasi.. sebab lidah diorang ni tebal dan pendek.. 

Dia pergi agak mengejutkan.. yess this is 1st time kami kehilangan ahli keluarga.. agak terkejut dan buat kami semua x bersedia... 

Masa Chinese New year 2 month before dia pergi menghadap illahi.. waktu tu kami beria ia nk jgk buat family day.. memang every year kami akan plan family day.. dalam ms 2 minggu abang aku yang sulung booking hotel kt bukit merah, aku tempah tshirt dgn banner.. semua smooth je settel.. itulah kenangan terakhir kami dengan dia.. memang x pernah terfkir itu yang terakhir..

Dalam awal bulan 5 tu,, dia kata,, kaki dia sakit,, susah nk berjalan.. pada mulanya mak dgn abah fkir dia sakit kaki biasa.. sbb takdepun tanda2 mencurigakan.. masuk minggu kedua kaki dia mula biru,, tapi dia berjalan jugak mcm biasa.. bleh g basuh pinggan, angkat kain.. mak aku x syak apaun.. mak hanya tolong urutkan kaki dia.. tu jela.. pergi clinic.. clinic kata sakit kaki biasa.. sbb memang xdelah sampai diapun xleh nk jalankan.. keesokkannya,, kaki dia biru lebam.. dan dia totally xleh nk jalan,, sbb dia kata kaki dia xleh nk angkat.. zuppp trus abang aku bawak ke hosp selayang...

Sampai Hosp selayang,, diorang refer ke Hospital Serdang sebab ada pakar kt sana katanya,, lagipun ada kaitan dengan jantung jugak.. sampai serdang checkin ward.. dia ok.. bleh sembang2 gelak2,.. dan bermulalah aku ulangalik ke hospital.. abah pun duduk dengan aku.. sebelumg keje aku hntr abah g hosp dlu.. pastu baru aku g keje, lunch  hour aku repeat hosp..  Hari kedua doc decide nak potong kaki dia.. doc kata ada masalah saluran darah dr jantung yang x sampai ke kaki..

elok2 dh pakai baju nk msk bilik operate, dia demam.. (lebih sesuai aku sebut dia as ucu, sebab tu nama panggilan dia) .. ucu demam and result kesihatan dia x bagus utk dioperate,, dia agak nampak lemah.. so x jadi...

Esoknya aku dh decide nak cuti.. pagi2 aku hntr abah ke hosp.. blik rumah siapkan anak2 antr plk anak2 ke tadikataska.. sampai hospital abah kata ucu nk dioperate harini.. aku pun siap cepat2 terus pg hospital.. sampai hospital.. ucu tegur aku " eh ain.. x mandi ye., busukla" pastu dia gelak.. itulah rupanya usikan dan ucapan dia terakhir buat aku..

Pastu aku pergi dekat dia.. aku usap rambut dia.. aku cakap.. " Ucu nak kena potong tau kaki yang sakit ni, Ucu kena kuat tau, nanti akak tunggu ucu bila ucu dh siap bedah ye" Ucu jawab " potongjelah kaki ni,, sakit je" sungguh aku x nitiskan air mata masa tu.. sbb aku tgk dia happy,, aku xnak rosakkan keseronokan dia... rosakkan senyuman dia..

Akupun hntr dia ke operation Theater,, dekat 5jam operate... selesai dengan jayanya.. syukurr.. tapi ucu kena msuk ward pemerhatian, doktor yang pda mulanya decide nk full bius, x jadi,. doc kata everything semua ok.. xde bleeding, xde masalah apapun ms pembedahan..

So akupun balik rumah, entah kenapa rsa bdan letih sangat, sampai rumah pun aku trus tido.. lembik sgt bdan,, aku rasa lain mcm dgn bdan ni,, tapi aku kena abaikan,, bg aku memikirkan ucu lagi bagus,,, dr diri aku

Keeseokannany 30.4.15 , aku dan kakak aku ayu,, pagi2 lagi dh ke Hospital, bwk abah aku.. sampai2 kat ward, aku tengok dada ucu bergelodak, tanya mak.. mak kata x tau..mlm tdi ok.. memang ucu meraung kejab mungkin sbb ubat bius abes,, jadi sakit pada kaki yang dipotong telah dirasai.. tapi pastu ucu mintak makan,, ok je..masuk2 ward pagi tu ucui terus semput.. sangat2 menakutkan..

Tapi ucu masih boleh mintak air kat aku kat ayu,, tegur aku dgn ayu.. kami sama ngadap dia. urut dada dia.. dia x bg langsung orang selak kaki dia yang kena potong tu.. sedih sangat
tiap kali doctr datang cek kaki dia, mesti cepat2 dia tutup kaki dia dengan selimut. (kaki ucu dipotong sehingga atas lutut) kata doktor saluran darah dh tersumbat,, jadi banyak darah beku..

Pukul 12 thari, keadaan ucu sangat2 membimbangkan, doctr kata ada komplikasi,, ucu dlm pemerhatian,, kejab2 doctor datang, bg nebulizer, buat suction.. ucu dh x respon nafasnya berbunyi.. bunyinya mcm dia sebut Allah.. aku dh start baca Yassin.. aku dh semakin x sedap hati,.. mak nampak cool.. abah mula x senang duduk.. aku wassap adik beradik minta datang..

Doktor Pakar datang, jumpa mak dan abah, doktr pakar kata darah ucu dh ada kuman, paru2 totally dh ada kuman, and diorang hanya mampu tolong mana yang boleh, abah disuruh tandatangan borang sama ada nk buat CPR guna mesin atau tangan.. Kami decide tangan tapi tgk keadaan.. kami x sanggup ucu terseksa.. ya memang berat nk buat keputusan sbb sbb sbb ia berkaitan nyawa ahli keluarga kami.. sumpah!! seksa sangat tgk ucu waktu tu..

Tiba2 gas yang dibekalkan utk ucu naik meningkan.. mata ucu ke atas.. doktor bergegas datang, doktor syak ucu kena sawan, x sampai 30 second ucu normal dengan keadaan nafas berbunyi dan mulut ucu menyebut Allah.. aku yakin Ucu dah nampak apa yang dia patut nampak sebelum tinggalkan kami..

Aku call en suami,, UCU nazak.. nk bgtahu perkataan Nazak tu bukan mudah.. Datnglah doktor2 yang entah dari mana suruh buat saluran ke paru2, tapi mak xnak.. mak kata apa lagi yang diorang bleh janjikan.. kalau tambah seksa dia mak xnak.. mak nampak cool,, mak dh puas tgk dia sakit sepanjang mak kt hospital..

Pukul 3pm doktor pakar datang, melayu islam, (aku lupa nama dia) dia datang jumpa mak.. dia ckp "makcik betul redha dia pergi ke, sbb bila2 masa dia akan pergi.. " aku dh menangis je time tu.. waktu tu first time aku nampak mak menangis .. mak kata " makcik redha,, dapat hidup dengan dia 18tahun pun makcik dh syukur" 

ayat doktor pada aku.. " 18 tahun mmang ckp bersyukur, peluklah dia,., habeskan masa2 yang ada,, sy akan benarkan sesiapa je datang tegok dia" 

masuk solat asar, mak dgn ayu g solat.. waktu tu semua ada,,, aku tgk oksigen dia semakin menurun, ucu dh nmpk mata putih,, mam dh ribakan ucu.. aku kat kaki ucu.. aku baca yassin .. aku tengok graf jantung dia,.. lama2 x dgr ucu bernafas,, tiada lagi ayat Allah yang keluar dr mulut dia" kami semua ada disamping dia.. dan Ucu pergi depan mata kami sekeluarga..

Urusan Ucu selesai di Hospital pukul 10mlam,, dengan bantuan Van Jenazah umno putrajaya, jenazah ucu selamat sampai kt kg batang kali. Ucu disemadikan kt kg mak... 

Aku balik rumah.. rasa macam x percaya,, aku penat sgt,,badan lembik x terkata.. 

Malm tu aku bermimpikan arwah ucu, aku cium dahi dia.. aku peluk jenazah dia.. esoknya perjalanan ke Batang kali Jammed sebab Labour Day.. aku x sempat tengaok wajah arwah buat kali terakhir... patutla mimpi aku mlm tu lain mcm.. beria ia aku peluk dia, aku cium dia..

Dari cerita ayu yang mandikan jenazah ucu, ucu berseri sangat, tersenyum., seolah olah dia tgh bergelak ketawa.. mesti indahkan hidupmu ucu sekarang... kamu anak istimewa, syurga selayaknya untuk kamu.. seksa kamu didunia x bernilai dr hidupmua skrang,, skrg kamu lebih istimewa dri kami ini.. tenanglah kamu disana ucu..kami akan sentiasa rindukan kamu sepanjang hidup kami...

Kamu cacat didunia tapi kamu sempurna disana.. di syurga ciptaan Allah...

Betullah kata orang, Allah xkan uji hambanya di luar kemampuan, Allah s.w.t tarik ucu dalam hidup aku,, rupa-rupanya Allah s wt berikan sesuatu yang lain pada aku.. amanah ini akan slalu aku ingat sebagai pengganti ucu dalam hidup aku.. 

Ni masa Family day Kt Morib


Ucu memang jarang nk pandang kalau ambik gmbr

Ni last besday celebrate ucu


Al Fatihah Adikku Nor Izzati Binti Abdul Rahman

Thursday, May 28, 2015

NO 4 To be

Assalammualaikum

Apa khabar uolsss.. ha nampak2,, dh bersawang baru ko gedik2 nak update.. punca dia pasal gambr je, punyalah malas nk load gambr langsung x update blog makcik ni ha. hihihihi

Oklah.. For the First time nk inform kt blog ni.. I'M Officially 8 weeks Pregnant for No 4 Child at 29 6 monh years old.. (ok xyah nk buntang2 mata sangat) hahahaha boleh jadi ini yang last.. kami redha lelaki atau perempuan. sebab memang x plan pape pun untuk jantina,, seperti biasa asal jadi.. hahahah

Benda ni kami decide after twin genap 3 tahun,, rasa mcm eh boleh kot kalau nak ada baby dh ni.. walaupun cadangan utama kami tunggu aku study Sem 8 nanti, tapi laki aku cakap.. nanti dh habes belajar anak kecik,,camana nk fokus kerja jawatan lebih gah.. waaa ayat gitu.. konpident je bini dia sampai konvo. bagus2 laki i ni.. so akupun decide okla, kewangan pun ok... so proceed ,, alhamdulillah after 2 month mencuba sebaiknya rezeki berpihak pada kami.. and the best part aku xde Morning Sickness... yeayyyy!!!!!!!!!!! aku xdelah malas masak ke,, xleh masuk dapur ke.... tido dlam toilet ke.. xde alhamdulillah.. tapi 1 je yang terjadi pada aku iaitu aku nak tido jee.. jahahahaha bla dtg dia punya malas and rasa nk tido abes.. memang tido sehari suntuk pun jadi.. sampaikan bangun tido pun ayat pertma yang keluar dr mulut " nak cutila.. nak mc lahh...nak el lahh" hahahah naik jemu laki aku.. makeup ko jgn ckpla.. aku rasa mcm nk humban je. x suka.. penat nk makeup2 hahah...

Betullah orang tua kata,setiap anak ni lain.. lain gayanya dr ngandung sampai bersalin..
terus terang kata aku ngeri sebenarnya memikirkan keje2 bersalin ni,. seram .. tapi kuatkan semngat, semoga tuhan permudahkan sebaiknya. aminnnnnnnnnn

Sekarang nipun dh nak habis sem 2.. study agak tuff skit,, tapi aku plak asyikla wat keje last minute.. assignment pun sama.. huhuhuhu rasa nk nangis... semoga aku kuat menjalani hari2 yang berlalu..


Monday, April 20, 2015

semester 2

Salam

sekarang ni dah start Semester 2 degree aku,, yup ada lagi 7 sem lagi.. sem 2 ni mencabar gakla.. dengan masa aku yang simpang siur ni ha.. huhuhu en asben pulak dah pindah ke Bangunan Bank Rakyat kat KL nun.. dulu kat kajang so lewat2 pun kul 10 dh balik.. sekarang huhuhuh  paling awal lah kalau pukul 10.. paling lewat huuuhuhu nak nangis menyebutnya..
Kerja dia pun dah makin bz,, xpela abang oii ,, ayang cuba faham, bukan senang nak senang... janji kita cukup serba serbi.. kan kan kan... eh eh hahaha

Semester 2 ni still ada 4 subjek. so tetap kelas kat uitm Puncak Alam... Lecturer kali ni ok skit,, tapi lembut yang buat aku rasa lemau je belajar,, ye r x kena bebel kan dengan lecturer.. hahahah tu yang malas2 je.. hahahah

Tahun ni jugak first time la merasa baucer buku 1 Malaysia.. haha habes pulun buku novel, buku rujukan dan memacamla hahahah licin ..